Racuszki bananowo- jabłkowe b/g,b/l

Trenujesz i nie wiesz co zjeść po treningu? zostawię Ci przepis na szybkie racuchy bezglutenowe i bezlaktozowe , które postawią Cię na nogi po ostrym treningu .
Przygotujesz je w 15 min i są pyszne też do kawki 😉

Składniki:

✓ 2 dojrzałe średnie banany
✓ 1 jabłko
✓ 1 łyżeczka proszku do pieczenia (można pominąć)
✓ 1 jajko
✓ 2 łyżki mąki owsianej ( lub jak masz w domu płatki owsiane poprostu je zmiel)

Przygotowanie:

Do miski kroimy na małe kawałki banany ,a następnie rozgniatamy widelcem, ścieramy na tarce o grubych oczkach jabłko dodajemy do bananów.
Następnie dodajemy kolejno wszystkie składniki na końcu dokładnie mieszamy.
Kładziemy łyżką formując kształt kółka na patelnię i smażymy na małej ilości oleju kokosowego.
Podajemy ciepłe ( można posypać cukrem pudrem ).
Na zimno smakują również dobrze więc nie martw się jeżeli zostanie coś na później napewno się nie zmarnuje.

Życzę Smacznego 😊

Pozdrawiam serdecznie

Bożena

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pasztet z cukinii

Pulpety drobiowe z sosem curry marchewkowo porowym

Zupa krem z dyni