Tort gołąbkowy

Zachciało mi się gołąbków hm... pomyślałam że zrobię je inaczej tak by nie było tyle roboty z zawijaniem.
I tak powstał tort gołąbkowy 😊
Smacznie i szybko.Napewno mogę polecić tym którzy cierpią na brak czasu, bądź są poprostu leniwi.U mnie trochę oszukane ale dzięki temu mogę więcej zjeść, gdyż są bez węglowodanów.

Składniki

✓ 1/2 kg mięsa mielonego ( u mnie mieszane)
✓ 1 cebula
✓ 1 duża marchewka
✓ 1/2 małego selera
✓ mała główka kapusty włoskiej
✓ sól, pieprz
✓ 3 łyżki oliwy z oliwek
.
Przygotowanie

Na patelni podsmażyć cebulę, startą marchewkę i starty seler . Mięso dajemy do miski po czym łączymy z podsmażonymi warzywami,mieszamy wszystko razem doprawiamy do smaku i odstawiamy.
Parzymy kapustę i odłączamy liście usuwając twardą część.
Przygotowujemy tortownicę z kominem smarujemy oliwą i układamy liście z kapusty.
Wykładamy mięso przykrywamy liśćmi i wystawiamy do piekarnika.
Pieczemy w 200 stopniach przez 60 min.
Podajemy z sosem pomidorowym.
Są przepyszne zachęcam do wypróbowania.

Pozdrawiam serdecznie

Bożena




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pasztet z cukinii

Pulpety drobiowe z sosem curry marchewkowo porowym

Zupa krem z dyni