Zapiekana kasza jaglana z owocami

Dzisiaj proponuję Wam zapiekaną kaszę jaglaną z owocami.
Bardzo dobry smak i oczywiście o zaletach kaszy jaglanej nie wspomnę.
Doskonałe śniadanie,lub deser.
Do zjedzenia na ciepło i zimno.Bardzo serdecznie polecam.

Składniki:

✓ 1szkl kaszy jaglanej
✓ 2 szkl napoju kokosowego
✓ 1 łyżka miodu
✓ mrożone lub świeże owoce
✓ mieszanka orzechów.

Przygotowanie:

Przepłukać dokładnie kaszę pod bieżącą wodą około 3 minuty.
Włożyć do garnka i zalać szklanką napoju kokosowego
Gotować na wolnym ogniu aż napój odparuje,po czym wyłączamy gaz i przykrywamy zostawiając przez 5 min aż kasza dojdzie.
Do miksera wkładamy ugotowaną kaszę i wylewamy resztę napoju kokosowego oraz dodajemy miód , miksujemy wszystko.
Wykładamy do naczyń wysmarowanych tłuszczem, układamy owoce część z nich wciskając głębiej w kaszę.
Wstawić do piekarnika i piec przez 15 min w temperaturze 220 stopni.
Po wyjęciu posypać mieszanką orzechów i gotowe.

Życzę smacznego

Pozdrawiam serdecznie

Bożena





Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pasztet z cukinii

Pulpety drobiowe z sosem curry marchewkowo porowym

Zupa krem z dyni